praktijk  |  afspraak maken  |  profesionele massage  |  massagepreventie  |  contact  |  kadobon  |  
Ontspanningsmassages
Oosterse massage
zwangerschapsmassage
rug/nek en sport
Voetmassage
Duo massage
Combi massages
Prijslijst
links
massages voor de spieren en spierpijn

Zitten uw nek en schouders hopeloos vast ? Hebt u al alles geprobeerd ? Enkele behandelingen met een hoofd-nek-schouders massage en dit in combinatie met een mengsel van etherische oliën zullen u meer en sneller resultaat geven dan u ooit had durven hopen. Hulp bij het verlichten van pijn, spanningen en ontsteking van spieren, pezen, gewrichten evenals het verminderen van stijve gewrichten, verhogen van spierkracht en het verbeteren van de mobiliteit.

Sportmassage

Sportmassage kan zowel op recreatief als op topniveau, voor mannen en vrouwen, jong en oud.  Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken.  Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor je tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kan je zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dit uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij onvoldoende herstel  van een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan een blessure ontstaan.

 DUUR

30’

60’

90’

120’

 

Prijs

20

35

 

 

 

Triggerpointmassage

Een triggerpoint is een kleine contractie in de spier. Deze zorgt voor een permanente spanning en verzwakking. Deze spanning wordt voortgezet in de pees en de aanhechtingspunten die op hun beurt dan weer vaak symptomen veroorzaken in de gerelateerde gewrichten. Deze triggerpoints kunnen jarenlang aanwezig blijven, tenzij we er iets aan doen. Triggerpoints zijn de voornaamste pijnoorzaken. Vele mensen lijden nodeloos pijn omwille van het feit dat artsen niet op de hoogte zijn van het bestaan of het behandelen van triggerpoints. Het frequent toepassen van deze behandelingsmethode zou alvast het overmatig gebruik van pijnstillers en vaak nutteloze en dure behandelingen beperken.

DUUR

30’

60’

90’

120’

 

Prijs

30

50

 

 

 

Rug, nek en schoudermassage

Een stevige massage die zich vooral richt op klachten die voorkomen ter hoogte van het hoofd, de nek en de schoudergordel. Ideaal voor mensen met een drukke levensstijl die even de stress willen losgooien.

 DUUR

30’

60’

90’

120’

 

Prijs

25

45

 

 

 

Deep Tissuemassage

Dit is een vorm van massage therapie die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsels. De massage wordt uitgevoerd door diep masseren met de vingertoppen, knokkels, handen, ellebogen en onderarmen. Verklevingen die de doorstroming blokkeren kunnen door deze stevige massage weer in beweging komen. Bij deep tissue massage wordt vooral gekeken naar de klachten die zijn ontstaan door overbelasting, verkeerde houding, trauma, … Deze massagevorm is ook niet te verwarren met dieptemassage. Bij dieptemassage wordt gedurende de volledige massage gebruik gemaakt van langdurige en stevige druk

DUUR

30’

60’

 

 

 

Prijs

30

50

 

 

 

Traditionele Thai Therapy Massage (TTTM)

TTTM is een massage voor het verlichten van stress en spanningen. Het combineert moderne wetenschappelijke kennis van de anatomie/fysiologie en van de disciplines vanuit traditionele oosterse/Thaise geneeskunde.  Deze massage behandelt specifiek punten en lijnen voor de verlichting van meer dan 50 kleine kwaaltjes: zoals spierpijnen, tenniselleboog, stijfheid van de nek, onderrug pijn, spierkrampen, vermoeidheid, spierstijfheid, ongemakken tgv spierpijn en nerveuze spanningen. Het helpt ook om de spieren, gewrichten en pezen soepel te maken. TTTM is ook nuttig bij het voorkomen van de atrofie (wegkwijnen) van de spieren bij verlamde patiënten en ouderen die niet in staat zijn regelmatig te oefenen. Deze techniek maakt gebruik van combinaties: ritmische acupressuur, rocking, diepe stretches, deep tissue en indien nodig ook stevige dieptemassagetechnieken. Er wordt ook gebruikt gemaakt van kruidenbalsem en kruidenstempels. Technieken kunnen worden uitgevoerd op de mat/grond of op een massage tafel met behulp van de voeten, knieën, ellebogen, handpalmen, onderarmen en duimen.  De massage bestaat uit ​bestaat uit twee categoriën: een volledige lichaamsbehndeling of een gelokaliseerde behandeling ​Duur van de massage tussen de 30' en 120' (aan te raden voor deze behandeling minimum 60')

DUUR

30’

60’

 90’  

 120’  

 

Prijs

25

50

70

95

 

Massage tegen migraine

De massage wordt vooral uitgevoerd aan het hoofd en schoudergordel en die zich vooral richt op klachten die voorkomen ten gevolge van migraine of chronische hoofdpijn. Deze massage combineert (Thaise) acupressuur, Shiatsu, voetreflex, triggerpoint,….

DUUR

30’

60’

  

 

 

Prijs

25

45

 

 

 

 

 

 

 

Alleen al de warme handen op je lichaam wakkeren de productie van 'endorfines' aan. Warm en veilig aangeraakt worden, is een van onze basisbehoeften. Daarom kan een massage magische effecten hebben op je lichaam.