praktijk  |  afspraak maken  |  profesionele massage  |  massagepreventie  |  contact  |  kadobon  |  
Ontspanningsmassages
Oosterse massage
zwangerschapsmassage
rug/nek en sport
Voetmassage
Duo massage
Combi massages
Prijslijst
links
zwangerschapsmassage

  Twee massages voor de prijs van een.

Massage voor de toekomstige mama en de baby.

(Thaise) zwangerschapsmassage

Vaak denkt men dat zwangerschap een contra-indicatie is voor massage. In het Oosten krijgen vrouwen die zwanger zijn regelmatig speciale massages ter ondersteuning van de zwangerschap en vermindering van zwangerschap gerelateerde klachten. Daar geldt massage dus zeker niet als contra-indicatie, mits de massage goed is afgestemd op de specifieke veranderingen die er in het lichaam plaats vinden.  
De zwangerschap een unieke tijd. Er groeit een baby in je buik, je voelt je speciaal. Het lichaam bereidt zich voor. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurd in het lichaam. Hormonen veranderen de spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor de baby en je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Een zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.
Methoden en technieken die in de gewone (Thaise) massage heilzaam zijn, kunnen bij een (Thaise) zwangerschapsmassage een contra-indicatie zijn. Ook zijn er bepaalde periodes binnen de zwangerschap waarin het lichaam beter met rust kan worden gelaten omdat dan een massage al snel te stimulerend is. Dus er is geen sprake van massage als contra-indicatie, maar het is wel belangrijk dat je de massage aanpast aan al de veranderingen die er door de zwangerschap in het lichaam plaats vinden. 
De nadruk ligt bij de (Thaise) zwangerschapsmassage op rust en ontspanning. Door alle lichamelijke en psychische veranderingen is rust erg belangrijk. Rust helpt om in balans te blijven, wat de kans op klachten vermindert. En wat is er fijner dan om in deze mooie maar intensieve periode een heerlijk rustmoment voor jezelf te creëren. Even weg uit de dagelijkse drukte en genieten van het zwanger zijn. De ontspanning en het geluksgevoel dat dit moment opwekt door de aanmaak van gelukshormonen als serotonine en dopamine en vermindering van stress hormonen als cortisol is ook voor de baby een weldaad.
Zwangerschapskwaaltjes kunnen ontstaan als pijn in nek- en schouderregio, rug, knieën, het vasthouden van vocht, slecht slapen, kramp in de kuiten en bekkenklachten. Net als bij zwangerschapsyoga wordt bij (Thaise) zwangerschapsmassage ook extra aandacht besteed aan al deze gebieden. Specifiek voor de Thaise zwangerschapsmassage worden goed afgestemde aan de yoga ontleende strekkingen, massagetechnieken en lymfedrainage gebruikt. Het lichaam wordt extra ondersteund zodat bovengenoemde klachten voorkomen worden of verminderen.

In de praktijk heb je de mogelijkheid te kiezen voor een westerse massage op warm waterkussens of voor een Thaise zwangerschapsmassage.

Voor jullie is er de toekomstige mama en papa, bieden we de mama-papa massage aan.
Geef nu toe wat is er leuker om samen met je partner te genieten van een ontspannende massage.

Zwangerschapsmassage

Het toppunt van relaxen: een massage ondergaan terwijl je ontspannen op je rug ligt, ondersteund door warmwaterkussens.

Het nieuwe van deze massagetechniek zit vooral in de houding van de persoon die de massage ondergaat. Zij ligt op speciale warmwaterkussens. " Dit is een revolutionaire methode omdat het lichaam optimaal kan worden behandeld".  De warmte van de kussens ontspant het zenuwstelsel en de wervelkolom ligt in een optimale, ontspannen positie, maar wordt toch goed ondersteund.  De comfortabele houding en de warmte van de kussens zorgen voor een zeer ontspannen gevoel en dan moet de massage nog beginnen. Die gebeurt met aromatische oliën. Tijdens de massage worden de benen, rug, hals, schouders en hoofd behandeld.  Een rug massage terwijl je op je rug ligt? Het is misschien moeilijk voor te stellen maar hiervoor zijn de kussens ontworpen

DUUR

60’

 

 

Prijs

45

 

 

Thaise zwangerschapsmassage

Een zachte deugddoende massage  met olie of zonder olie die de zwangerschapsongemakken aanpakt. De massage gebeurt in zijlig met Thaise kneedtechnieken en is aan te raden voor het verlichten van rugpijn en bekkenklachten, stijve benen, het verbeteren van de nachtrust en de bloedsomloop. Een zalig uurtje ontspannen voor de aanstaande mama.

DUUR

60’

90’

 

Prijs

50

70

 

Mama - papa massage: (duomassage)

Zwangerschapsmassage (mama) + ontspanningsmassage (papa)

DUUR

60’

 

 

Prijs

90

 

 

 

Volgens het artikel in 'Gazet van Antwerpen' en 'Het Belang van Limburg'

Het toppunt van relaxen:
ontspannen op je rug liggen, ondersteund door warmwaterkussens, en dan een relaxmassage ondergaan. Het nieuwe van deze massagetechniek zit vooral in de houding van de persoon die de massage ondergaat. Zij ligt op een speciale warmwaterkussens. " Dit is een revolutionaire methode omdat het lichaam optimaal kan worden behandeld".  Het is vooral ideaal voor zwangere vrouwen die moeilijk op de buik of voor mensen met rugproblemen. De warmte van de kussens ontspant het zenuwstelsel en de wervelkolom ligt in de optimale, ontspannen positie, maar wordt toch goed ondersteund.  De comfortabele houding en de warmte van de kussens zorgen voor een zeer ontspannen gevoel en dan moet de massage nog beginnen. Die gebeurt met aromatische olien. Tijdens de massage worden de benen, rug hals, schouders en hoofd behandeld. 
Een rugmassage terwijl je op je rug ligt?
Het is misschien moeilijk voor te stellen maar hiervoor zijn de kussens ontworpen.

Het oordeel van de krant: De massage is een aanrader, het is aan te raden je pas te douchen na enkele uren zodat de aromatische oliën hebben ingewerkt.

Beoordeling een 4/5

 

  Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com