praktijk  |  Prijslijst  |  contact  |  afspraak maken  |  profesionele massage  |  kadobon  |  
oosterse massage
Ontspanningsmassages
Drukpuntmassages
zwangerschapsmassage
rug/schouder massage
kruidenstempels
Voetmassage
Duo massage
Arrangementen
links
Drukpuntmassages

Weinig bewegen, ongezonde voeding, stress,.... onze hedendaagse levenstijl vreet energie.  Massage brengt de bloedsomloop weer op gang, verhoogt de opname van voedingstoffen en zuurstof en brengt je energie opnieuw op het juiste peil

 

Thaise acupresuur (voor orthopedische klachten)

Wat is Thaise acupressuur?

Thaise acupressuur is een belangrijk onderdeel van de traditionele Thaise massage en is en onderdeel van de Thaise medische massage. Het houdt de kennis in van hoe we zo nauwkeurig mogelijk de energielijnen (Sen lijnen) en punten gebruiken om orthopedische pijnen, zoals nek, schouder, arm, elleboog, pols, rug, heup, been, knie en enkel te bewerken. We gebruiken de punten zoals aangeleerd in de What Po school van Bangkok. We gebruiken hiervoor onze handen, ellebogen, knieën en voeten om verschillende combinaties van lijnen te bewerken. Hierdoor is het mogelijk verschillende pijnen te behandelen. Veel specifieke combinaties zijn bekend in Thaise geneeskunde. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten van lage rugpijn. Elke pijn wordt met een verschillende combinatie van energielijnen en punten bewerkt. Een eenvoudige bepaling van de pijnklachten helpt ons om te kiezen welke de juiste combinatie is voor de specifieke aandoening.

Voor wie?

Mensen die pijn hebben in de:

 • Nek
 • Schouders zoals frozen shoulder
 • Boven rug
 • Armen
 • Elleboog
 • Pols
 • Lage rug
 • Heup
 • Knieën 

Maar ook voor:

 • Hoofdpijn, migraine
 • Achillespees problemen
 • Slapende handen of voeten
 • Uitstralende pijn in de benen
 • Verstuikte vingers of voeten
 • Aangezichtspijnen

Opgelet: 

1e maal steeds een combinatie met een Thaise massage Deze massage kan als deelmassage genomen worden maar ook in combinatie met Thaise massage. Het beste resultaat is dit te combineren met een Thaise massage 

Tafel shiatsu of Amma Massage

Amma, het oudste Chinese woord om massage te beschrijven, De naam "-Ma" betekent letterlijk "balans." De Ammamassage maakt deel uit van een oud helend systeem, dat in de principes van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is geworteld. Terwijl in de Verenigde Staten het gebruik van massage voor het helen vrij nieuw is, is in China therapeutische lichaamswerk een deel van het medische systeem sinds meer dan duizend jaar. Amma is een uiterst gespecialiseerde vorm van massagetherapie die diepe weefselmanipulatie met de toepassing van druk, wrijving en aanraking aan specifieke punten. Deze kanalen zijn de wegen waardoor de energie door het lichaam stroomt. De technieken van Amma proberen stagnaties te verwijderen en de vrijgekomen energie in het lichaam, te herstellen. Terwijl de acupuncturist naalden in de energiewegen opneemt om de energie te bevorderen en te bewegen, baseert de Ammatherapeut zich hoofdzakelijk op de gevoeligheid en sterkte van de handen om de het levenskracht te manipuleren, de "Qi" (uitgesproken "chee")genoemd  De klanten dragen losse kleding. Amma is een krachtige therapie geschikt voor alle leeftijden voor zowel preventief als therapeutisch. Amma kan helpen voor een brede waaier van klachten zoals trauma's van spanningen, artritis, hypertensie, diabetes, gastro-intestinale problemen, ziekte van de bloedsomloop, auto-immune ziekten zoals chronisch vermoeiheidssyndroom, astma en bronchitis. Bovendien is het mogelijk door preventieve behandelingen, om het immuunsysteem tebevorderen. 

Shiatsu

Shiatsu is een energetische drukpuntenmassage afkomstig uit Japan, Het is zoals acupunctuur zonder naalden. Met behulp van duimen, vingers, ellebogen en handpalmen worden bepaalde punten op het lichaam gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat de geblokkeerde energie in de energiebanen, en organen, weer gaat stromen. Op het moment dat de energie stilvalt in een meridiaan, kan dit op termijn leiden tot ziekte of lichamelijke klachten. Super belangrijk dat je ervoor zorgt dat je energie constant goed stroomt. Deze massage werkt sterk ontgiftend en ontspannend, waardoor uw geestelijke en lichamelijke conditie weer verbeteren. Een absolute must voor iedereen die zijn lichaam lief heeft.

Meridiaanmassage

Deze massage is te vergelijken met een shiatsu of drukpuntmassage.  De meridianen zijn bepaalde kanalen waardoor de levensenergie door het hele lichaam circuleert.  Ze verbinden de 12 organen met alle andere fysiologische, zintuiglijke en emotionele aspecten van het lichaam. Gedurende de laatste 5000 jaar hebben chinezen door middel van de meridianen honderden punten ontdekt die in verband staan met inwendige organen.

Chinezen beschouwen de meridianen als het web van het leven. In deze massage maken we in tegenstelling tot shiatsu wel gebruik van massageolie. De massage is stevig en dynamisch hierdoor kunnen we de geblokkeerde energie makkelijker in beweging brengen. Deze massage is voor iedereen geschikt en kan veel voorkomende klachten met succes behandelen zoals bv: vermoeidheid, spanning in de rug, slapeloosheid, nervositeit en/of een stijve nek. Het zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter gaat functioneren. Het heeft een reinigende en ontgiftende werking op verschillende niveaus. Het bied meer weerstand tegen verkoudheid en griep. Deze massage kan gecombineerd met een Chinese voetmassage.

 

  

 

 

      

 

 Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com