praktijk  |  afspraak maken  |  profesionele massage  |  massagepreventie  |  contact  |  kadobon  |  
Ontspanningsmassages
Oosterse massage
zwangerschapsmassage
rug/nek en sport
Voetmassage
Duo massage
Combi massages
Prijslijst
links
Oosterse massage technieken

Wat is het verschil tussen de Traditionele Thaise massage en Shiatsu?

De technieken van Shiatsu en Thaise massage hebben veel met elkaar gemeen.

Shiatsu is gebaseerd op de principes van de Chinese en Japanse meridianenleer (energiebanen). Men gebruikt druk op acupunctuurpunten en met een gedetailleerde aandacht voor de werkelijke stroom van de Meridianen met als doel een betere gezondheid te bereiken. De massage is over het algemeen rustgevend.

Thaise massage wordt beïnvloed door yoga-oefeningen en benadrukt de meditatieve ritmische druk van de handen en duimen. Richt zich vooral op stretchtechnieken die meer gericht zijn op flexibiliteit en om de mobiliteit te verbeteren. De bewegingen zijn dynamischer en zijn meer van toepassing voor hen die het niet erg vinden om heen en weer geslingerd te worden. Het is misschien niet zo ontspannend voor de meeste mensen. Maar deze massage het is zeer effectief in het wegwerken van pijn en vermoeidheid Beide massage technieken Beide massagetechnieken zijn therapeutische vormen van massage gebaseerd op de principes van traditionele Oosterse geneeskunde.  Die gebruik maken van bewegingen, rotaties en strekoefeningen en werken met het hele lichaam. Deze vormen van massage moedigen het lichaam en de geest om het lichaamseigen genezingsproces te verbeteren en dit door middel van compressie, rotatie en acupressuur.  Ze stimuleren de doorbloeding van weefsels, voedt de spijsvertering, het endocrien stelsel en het zenuwstelsel.

Shiatsu

Shiatsu is een energetische drukpuntenmassage afkomstig uit Japan. Het is zoals acupunctuur zonder naalden. Met behulp van duimen, vingers, ellebogen en handpalmen worden bepaalde punten op het lichaam gemasseerd. Dit zorgt ervoor dat de geblokkeerde energie in de energiebanen en organen weer gaat stromen. Op het moment dat de energie stilvalt in een meridiaan, kan dit op termijn leiden tot ziekte of lichamelijke klachten. Super belangrijk dat je ervoor zorgt dat je energie constant goed stroomt. Deze massage werkt sterk ontgiftend en ontspannend, waardoor uw geestelijke en lichamelijke conditie weer verbeteren. Een absolute must voor iedereen die zijn lichaam lief heeft.

DUUR

60’

90’

120’

 

Prijs

50

 

 

Zen Thai Shiatsu

ZenThai Shiatsu Therapie is een volledige lichaamsbehandeling en een unieke mix van traditionele Thaise massage, Shiatsu, osteopathische technieken en zachte Yoga stretchingen om het natuurlijke genezingsproces van uw lichaam te ondersteunen.  De filosofie is dat het lichaam zich van nature zelf kan genezen wanneer het niet wordt belast door gestagneerde energie en emoties. Deze blokkades en onevenwichtigheden manifesteren zich als symptomen zoals spanningen, stress, prikkelbaarheid, pijn, stijfheid, hoofdpijn, vermoeidheid, zowel mentale en fysieke vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en spijsverteringsstoornissen.

Deze therapie omvat het gebruik van zachte Shiatsu druk om via acupressuurpunten de meridianen te mobiliseren, vanuit de Traditionele Thaise Massage wordt gewerkt aan gewrichten, spieren, pezen en inwendige organen. Daarnaast worden sommige osteopathie technieken opgenomen waar nodig op het lichaam te corrigeren.

 DUUR

60’

90’

120’

 

Prijs

50

70

95

 

Thaise aroma oliemassage

Een zachte deugddoende massage om even te ontspannen uit de dagelijkse stress. Bij deze massage wordt gebruikt gemaakt van etherische oliën welke een helende werking hebben op de huid. Pijnlijke spierknopen worden met strijkingen en knedingen weggemasseerd. Deze massage verbetert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen te verwijderen. Aan te raden voor wie kiest voor een ontspannende wellness ervaring.

DUUR

60’

90’

120’

 

Prijs

50

70

   

Traditionele Thaise massage

Deze vorm van massage wordt ook wel Yoga massage genoemd welke revitaliseerd en verfrissend werkt. Ervaar een diepe ontspanning en laat de vermoeidheid en stress uit je spieren kneden tot het laatste restje spanning verdwenen is. De Sen energielijnen worden via de duimen en handpalmen gestimuleerd en laten geblokkeerde energie terug stromen. Stijve gewrichten en spieren worden uitgerekt. Deze massage is bijzonder geschikt voor klachten zoals vermoeidheid, rug-en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding. Thaise massage is een unieke manier om je terug vitaal en fit te voelen.

 DUUR

60’

90’

120’

 

Prijs

50

70

95

 

Traditionele Thai Therapy Massage (TTTM)

TTTM is een massage voor het verlichten van stress en spanningen. Het combineert moderne wetenschappelijke kennis van de anatomie/fysiologie en van de disciplines vanuit traditionele oosterse/Thaise geneeskunde.  Deze massage behandelt specifiek punten en lijnen voor de verlichting van meer dan 50 kleine kwaaltjes: zoals spierpijnen, tenniselleboog, stijfheid van de nek, onderrug pijn, spierkrampen, vermoeidheid, spierstijfheid, ongemakken tgv spierpijn en nerveuze spanningen. Het helpt ook om de spieren, gewrichten en pezen soepel te maken. TTTM is ook nuttig bij het voorkomen van de atrofie (wegkwijnen) van de spieren bij verlamde patiënten en ouderen die niet in staat zijn regelmatig te oefenen. Deze techniek maakt gebruik van combinaties: ritmische acupressuur, rocking, diepe stretches, deep tissue en indien nodig ook stevige dieptemassagetechnieken. Er wordt ook gebruikt gemaakt van kruidenbalsem en kruidenstempels. Technieken kunnen worden uitgevoerd op de mat/grond of op een massage tafel met behulp van de voeten, knieën, ellebogen, handpalmen, onderarmen en duimen.  De massage bestaat uit ​bestaat uit twee categorieën: een volledige lichaamsbehandeling of een gelokaliseerde behandeling ​Duur van de massage tussen de 30' en 120' (aan te raden voor deze behandeling minimum 60')

DUUR

30'

60’

90’

120’

Prijs

30 50 70 95

Setu-shin  (energetische) massage

Setu-shin(energetische)massage is een volledige lichaamsmassage met olie die plaatsvindt op een futon.

Het is een zintuiglijke reis door het landschap van je lichaam. Er wordt getracht de energiestromen in het lichaam te herstellen via het creëren van een balans in de meridianen, waardoor soepelheid en rust ontstaat in lichaam en geest.
Setu-shin: betekent de kunst van het aanraken en masseren, voelen wat de kwaliteit van de oppervlakkige en onderliggende weefsels zijn
De massage brengt je lichaam in een diepe staat van ontspanning hierdoor heeft ons lichaam de mogelijkheid zichzelf te herstellen van ongemakken/blokkades veroorzaakt door emotionele en mentale spanning.
Voor deze massage is een eigen stijl van massage ontwikkeld door verschillende massage technieken te combineren:
- Zweedse Massage: een ontspannende olie massage met vloeiende bewegingen
- Thaise Massage: een drukpunten massage op de energiebannen (Meridianen) 
- Trigger Point Therapie: opheffen van knopen in het spierweefsel.
- Reflexologie Massage: reflexzones en energiebanen van de voeten

De primaire focus van deze massage is een duurzame release, zowel fysiek als emotioneel.
Psychische klachten zoals stress, frustratie, emoties zoals onvrede, angst verdriet e.a. verstoren de doorstroming in de meridiaan. Verwondingen, littekens, tatoeages ea. kunnen eveneens storingen in het energiesysteem van de mens veroorzaken.

Ontspanning is minder een doel, maar eerder het gevolg.

DUUR

30'

60’