praktijk  |  afspraak maken  |  profesionele massage  |  massagepreventie  |  contact  |  kadobon  |  
Ontspanningsmassages
Oosterse massage
zwangerschapsmassage
rug/nek en sport
Voetmassage
Duo massage
Combi massages
Prijslijst
links
Voetmassage

 

 

Voetreflexologie

voetreflexologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich in de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam.  Voetreflexologie is een vorm van reflexzonemassage, dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Hoewel de geneeskrachtige eigenschappen van de voetreflexologie uitgebreid zijn vastgelegd, bestaat er nog geen eenduidige verklaring hoe het eigenlijk werkt. De diverse theorieën zijn vaak gebaseerd op wetenschappelijke feiten rondom de functies van de hersenen en het zenuwstelsel. Reflexologie verlicht niet alleen de vele symptomen van kwalen, maar helpt ook gezonde mensen gezond te blijven en ziekte te voorkomen. Voetreflexologie is een aangename vorm van voeten masseren, rekening houdend met de drukpunten die we onder andere kennen uit de acupunctuur. De reflexpunten in de voetreflexologie staan in verbinding met onze organen, ledematen en interne systemen. Door het masseren van deze zones kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken.  Alle reflexpunten worden bewerkt om zo het lichaam weer in balans te brengen. Bij de therapeutische benadering wordt het verband tussen de reflexzones en het lichaam dieper behandeld. Er zal dus gericht naar aandoeningen gewerkt kunnen worden. Onze docente is opgeleid door Dwight Byers. Dwight Byers is één van de grootste Reflexologie-leraars ter wereld. Hij groeide op als neef van Eunice Ingham (1889-1974). Eunice Ingham is op haar beurt de grondlegster van de Voetreflexzonetherapie zoals we die vandaag kennen.

Voetreflexologie valt onder de aanvullende (alternatieve) geneeswijzen

Wanneer?

Voetreflexologie is een voetmassage die gericht is op ontspanning !  Voetreflexologie heeft niet als doel enkel jouw klachten en symptomen te behandelen.  Een voetreflex massage kan in veel gevallen verlichting geven

Tijdens & na de behandeling

Afhankelijk van de persoon, kunnen de volgende bijverschijnselen optreden tijdens de behandeling : - tintelingen in ledematen - meer dan normaal transpireren - koud of juist warm worden - prikkelingen - geeuwen / slaperigheid - hoesten, lachen, huilen of diep zuchten : opgekropte emoties komen los Vlak na de behandeling kunnen de volgende verschijnselen optreden - op wolken lopen - blijheid en ruimte voelen - een energiek gevoel, bergen kunnen verzetten - loomheid (lekker lui willen liggen) - duizeligheid Uren tot 1 dag na de behandeling - de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam) - oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen - meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d.) - veranderde gevoelens op allerlei gebied Mogelijk verbeterde klachten : - een beter slaappatroon, - een verbeterde stoelgang, - een gevoel van welzijn, meer energie, vermindering van spanning en zorgen.

Wat er ook gebeurt: het is allemaal goed, want het wil zeggen dat er iets in gang gezet is. Het is belangrijk dat je mij laat weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en dat je mij bij de volgende behandeling vertelt hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt om weer verder te komen. Het is natuurlijk niet zo dat, als u niets merkt tijdens de behandeling, er niets gebeurt. De effecten komen bij iedere persoon op een andere manier en op een ander tijdstip tot stand. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is dat je mij vertelt wat je voelt tijdens de behandeling en je mij bij de volgende behandeling vertelt hoe je de tussenliggende periode heeft ervaren.

Voetreflexologie verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten

Voetreflexologie wordt in de klassieke geneeskunde nog al te vaak beschouwd als niet meer dan een aangename, ontspannende voetmassage, waardoor je je even beter voelt. Toch moesten onderzoekers van de Michigan State University onlangs toegeven dat het toch iets meer te bieden heeft dan dat.Reflexologie is het masseren van bepaalde punten op de voeten, handen of oren die in verbinding staan met een orgaan of een deel van het lichaam waarin de energiedoorstroming geblokkeerd is. Door het stimuleren van die punten wordt de blokkade losgemaakt en kan de energie weer stromen. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit ondersteund.In een recente studie die gesponsord werd door het Amerikaanse National Cancer Institute onderzocht men of voetreflexologie het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen in een vergevorderd stadium van borstkanker die chemotherapie of hormoontherapie kregen. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen: een groep die echte voetreflexologie kreeg, een groep die een gewone voetmassage kreeg en een placebogroep (alleen de standaardbehandeling).De vrouwen die voetreflexologie kregen, hadden na elf weken duidelijke lichamelijke verbeteringen. Ze waren minder kortademig en konden veel gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals zich aankleden, naar de winkel gaan en de trap op lopen.Voetreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.

Bron: Wyatt G, Sikorskii A, Rahbar MH, Victorson D, You M. Health-Related Quality-of-Life Outcomes: A Reflexology Trial With Patients With Advanced-Stage Breast Cancer. Oncol Nurs Forum. 2012 Nov 1;39(6):568-77.

 

DUUR

30’

60’

 

 

 

Prijs

25

45

 

 

 

Oosterse voetmassage

 

Voetreflexologie (gewoonlijk aangeduid als Thaise voetmassage) is een rustige en toch verkwikkende behandeling van de voeten en onderbenen, die sterk beïnvloed werd door de Chinese vorm van voetreflexologie die duizenden jaren oud is. Vergelijkbaar met de meridianen van Traditionele Chinese Geneeskunde die de Qi of Chi energie vervoeren, spreekt de Thaise geneeskunde over "energie lijnen" of “Sen lines” die over het ganse lichaam, handen en voeten aanwezig zijn. Het belemmeren van deze stroom van energie wordt geacht oorzaak te zijn van ongemak of ziekte. Thaise voetmassage stimuleert dan ook deze blokkades en zet de “energiepoorten” terug open Oosterse voetreflexologie werd oorspronkelijk toegepast in de Thaise Wats (tempels) door boedistische monniken, maar is vandaag de dag overal beschikbaar in Thailand. Bij de voetmassage worden reflexpunten gestimuleerd op de voetzool via duimtechnieken en een Thaise woodstick. Door behandeling van deze reflexpunten wordt een “reflex” in een ander deel van het lichaam gestimuleerd (vooral organen). Olie en voetcreme wordt gebruikt voor een diepgaande massage in combinatie met zachte stretches.

 

Voordelen van oosterse voetreflexologie 

  •    betere doorbloeding in voeten en benen
  •   werkt in op organische klachten (maag, darm etc.)
  •   stress reductie en ontspanning
  •   verbeterde stemming
  •   natuurlijke ontgifting
  •   betere en meer gezonde slaap
  •   versnelde lichamelijke reiniging en genezing
  •   grotere flexibiliteit van de voeten en gewrichten
  •   minder pijn en stijfheid
  •   een boost voor het immuunsysteem 

  

DUUR

30’

60’

 

 

 

Prijs

25

45

 

 

Aan te raden te combineren met een andere massage